Instructie • Dressuur jurylid

Afwenden bij A en een paar passen wijken. Maar waarom…?

Tessa van DaalenBegrijpelijk uitleggen, dat is waar ik voor ga. Op zo’n manier dat je er als ruiter iets aan hebt en ook buiten de lessen om een beter gevoel krijgt. Neem dat wijken. Het is een middel om je paard leniger te maken, niet een doel op zich. Ik kan je in detail uitleggen wat je moet doen om het je paard aan te leren, maar ook hoe je het kunt oplossen als hij zijn hoofd in de lucht steekt, wegrent, impuls verliest , niet genoeg over kruist of over de buitenschouder wegloopt.

‘Paardrijden wordt nog leuker als je precies weet hoe je een oefening moet doen. En wat je kunt doen om je paard te verbeteren.’

Wat moet je doen?

Het staat altijd zo mooi omschreven in boeken en artikelen. Neem dat wijken. Je paard blijft parallel aan de hoefslag, het tempo en de houding verandert niet en op een lichte beenhulp gaat hij vloeiend zijwaarts. Maar als jij die oefening wil rijden, doet je paard het niet zo. Zijn hoofd gaat in de lucht of hij gaat niet opzij. Wat moet je dan doen? Daarbij kan ik je helpen.

Opleiding

Door mijn instructeursopleiding, achtergrond als jurylid en vooral mijn ruime ervaring als ruiter heb ik voor ieder probleem een passende oplossing. Voor elk paard. Niveau, ras, leeftijd of bouw maakt mij niet uit. Het is het leukste om samen naar een doel toe te werken, zodat rijden iets is waar je elke keer weer naar uitkijkt. En je paard ook. Voor dressuurruiters, maar ook als je geen ambities in die richting hebt. Het is tijdens een buitenrit prettig als je paard niet op je handen leunt. Rijd je endurance, dan wil je tempocontrole. Springpaarden zijn ook gebaat bij lenigheidsoefeningen.

In harmonie

Harmonie staat bij mij voorop. Door een goede uitleg en opbouw voorkom je spanning en verzet bij je paard. Je krijgt huiswerk en oplossingen, zodat je er buiten de lessen om mee aan de slag kunt.

Doordat ik actief (wedstrijd)ruiter ben en jurylid kan ik me in jou en allerlei situaties verplaatsen. Ik heb ze zelf ook meegemaakt. Als hippisch journalist kom ik bij allerlei topruiters en -trainers en de ervaring die ik daardoor opdoe, deel ik graag.

Meer weten over instructie, rijtechnische clinics, lezingen of zoek je een dressuur jurylid? Bel of mail me om te vragen naar de mogelijkheden.